LOGO
  Anasayfa   Kayıt Ol      Üye Listesi    Takvim    Arama    Yardım        Skins    Giriş 
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınİstanbul-İzmir-Fethiye-Gezi... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınMerhaba Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınSarayburnu üç beş istavrit Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınAnkara Gölbaşı Turna Avımız... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınŞeker Tadında Nice Bayramlara Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayıniyi bayramlar Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınBoğaz'da Sardalye,Sarg... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınCanavar değil, "Japon ... Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınizmir aliağa Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınsuni yem-rapala Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınİstanbul-İzmir-Fethiye-Gezi... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınMustad İğne Kataloğu Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınkefal Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınDidim'e 1 kala yardım ... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınDelit@y yine yollarda Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınEJDER PALAMUT-ÇİNEKOP KARIŞIK Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınKARIDES SUNI YEM RESIMLERI Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınOlta Seçimi Yardım Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınPROLOGİC SAHTE BALIKLAR Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınLÜFER Balığı ve Av Teknikleri

Amatör Balıkçılık & Balık Avı
      Kilitli ForumAMATÖR BALIKÇILIK Balık Avı
            Kilitli ForumMakaleler

Mesaj icon Konu: Surf kamis ve makina secimi
Sayfa   2 Sonraki >> Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
surfcaster
Platinium
Platinium
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 5063
Üye Durumu:

Alıntı surfcaster Cevaplabullet Konu: Surf kamis ve makina secimi
    Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2008 Saat 12:40
  surf kamislar bize daha uzak atislar yapmamizi saglayan atis esnasinda spinin uzunlugu sayesinde kolaylikla atis yapmamizi saglayan kamislardir
bildiginiz gibi kamis sapinin mekina baglanti noktasiyla arasinda olan mesafe kisa oldugunda atista zorlaniriz
fakat bu tur surf kamislari ve surf kamista kullanacagimiz makinamizi secerken dikkat etmemiz gereken bazi konulari sizlere anlatmaya calisacagim
ilk once surf kamisi alirken agirlik atarina ve nereden esnedigine dikkat etmemiz gerekir (kamislarin esneme noktalari ile ilgili bilgiyi linkte bulabilrisinniz
* balikta.com'a Üye olmadığınız için bu linki görmenize izin vermedi! * :
Linki görebilmek için üye olmaniz gerekmektedir.
   )
butun bunlari aklimizda yani ne istedigimizi belirledikten sonra kamisin puf noktalrina bakmalaiyiz
kamisin puf noktalrindan biri makina baglanti naoktasindan kmaisin ucuna dagru baktigimizda ilk halkanin makinadan olan mesafesidir
bu mesafe kisa olmamalidir
mesafe nekadar buyuk olursa bizim icin yani uzak atis icin daha iyi olur
buyuk olan bu ,mesafe bize ne kazandirir?
bildiginiz gibi multiplier makina harincinde surf kamislarda kullanilan makinalarda misina makinadan spiral seklinde cikmaktadir
bu spiraller basta buyuk ve misina ilerledikce kuculurler
iste mesafemiz buyuk olursa spiraller kuculdugunde halkaya ulasmis olur ve surtunmeyi azaltmis oluruz
eyer spiraller buyuk iken misina halkaya ulasirsa surtunme dogal olarak daha cok olacaktir ve bu da atis mesafemizin azlamasina yol acacaktir

dikkat etmemiz gerekn bir baska nokta da kamisin sapi ile makina baglanti noktasi ile arasinda olan mesafedir
bu mesafe atista rahat atis yapmamiza yardimci oldugu kadar bizi engelleyebilirde
kamisin makina baglanti noktasi ile sapi arasindaki mesafeyi alirken kontorl etmeliyiz
bunu su sekilde yapabilirsiniz
makina baglanti noktasini avucunuzla tutun
ardindan kolunuz tam gergin bir sekilde kamisin sapini kolunuzun altina yerlesirin kamisin sapi tam koltuk altinizda olmali
yani mesafe avucunuzdan koltuk altiniza kadar olmali
eyer kamisin sapi buyuk ise yani koltuk altiniza sigmiyorsa bu kamis sizi atista engeller
atis esnasinda uzun olan sap gogsunuze carparak atisi tamamlayamamaniza neden olur
ayni sekilde sap kisa oldugunda da sizi engeller kisa sapta kollariniz kamisa tam  guc uygulayamaz
surf kamislar genelde 60-65-70-75 ve 78 cm sap uzunluklarinda piyasaya surulmektedir bunun nedeni de kisinin kolunun uzunluguna gore istedigi mesafeyi bulmasidir

kamisi sectikten sonra kamisa uyduracagimmiz makinayi secmek
makina secerken surf kamislarda ve uzak atislarda kullanilan buyuk makinalari secmeliyiz

bu tip bir makina secerken makinanin cok agir olomamasina ozen gostermeliyiz cok agir olan makinalar bizi yorar ayrica cok agir olduklari icin atis esnasinda guc dagilimini engeller ve istemiyerekte olsa makinayi tuttugumuz elimizle daha cok guc uygulariz bu da atisin istenilen noktada tamamlanmamasina neden olur

makinada dikkat edilmesi gereken bir baska nokta da mikina ve kamis arasinda olan mesafedir bu mesafenin acik olmasi gerekir
eyer mesafe az olrsa makinadan spiral seklinde cikan misina kamisin govdesine temas edcektir ve bu temas surtunmeyi arttiracaktir
surtunme arttikca atis mesafemiz azlacaktir

umarim faydali bir paylasimda bulunmusumdur
eyer sorulariniz varsa yanitlamak icin bekliyorum

saygilarimla

sevgilerle SINAN (surfcaster)

msn: surfcaster@balikta.com
IP
gokhanaydinli
Usta Balıkçı
Usta Balıkçı
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 5398
Üye Durumu:

Alıntı gokhanaydinli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2008 Saat 12:47
İşte hiç bir yerde bulamayacağımız çok değerli net bilgiler , yok o kamış yok bu kamış değil, ideali bulmak adına gerçekten bu konuda okuduğum en yararlı makalelerden biri diyebilirim. Çok teşekkürler Sinan...
Gökhan Aydınlı 27.02.1981 Şişli
IP
zargana34
REİS
REİS
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4689
Üye Durumu:

Alıntı zargana34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2008 Saat 12:55
 Sağol sınan yoksun epeydır umarım sağlığına kavuşmuşsundur

ERCÜ 1969 İSTANBUL
IP
LuXoR
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 534
Üye Durumu:

Alıntı LuXoR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2008 Saat 14:25
   Sinan bu güzel bilgiler için teşekkürler, surf kamışların üzerlerinde genelde ingilizce yazılar bulunmaktadır, aslında bunları öğrenmek için ingilizce bilmeye gerek yoktur fakat bir çoğumuz şu an düşünelim ne yazıyor kamışımızın üzerinde? anlamını, işlevlerini biliyormuyuz? ''fast action'', ''medium action'', ''low action'' gibi kamışın hassasiyeti (atış refleksi) ile ilgili bilgiler ifade eder. benim bildiğim kadarıyla palamut, lüfer, levrek ve benzeri iri sayılabilecek ve kullanılan takım + kurşun ağırlığı yüksek avlar için ''fast action'' veya ''high action'' kamışlar idealdir. bazı markalarda hassasiyet derecesi rakamla belirtilmiştir ve ''fast aciton'' karşılığı rakam = 6 dır.  benim kullandığım surf kamışlarda sertlik derecesi rakamla belirtilmiş ve 6. bu kamışların atış sonrası düz forma dönüş hızı daha yüksektir. ''low action'' kamışlarda atış esnasında düz forma dönüş hızı daha düşük, yaylanma oranı daha yüksektir. yine üzerlerinde ''high modulus carbon'' yani yüksek modül karbondan imal edildiğini belirten yazılar olabilir. daha yazılacak pek çok detay var aslında ama aklıma şimdilik gelenler bunlar. bu konuda en büyük ustamız Sinan' dan bir yanlışım veya eksiğim olduğu takdirde düzeltme yapmasını rica ediyorum...bana göre esas surf kamış 2 hatta 3 parçalı kamışlar bizim burada kullandığımız teleskopik kamışlarda bu parçalı kamışların performansına erişmek mümkün olmuyor. sevgi ve saygılarımla  

IP
HecToR_54
REİS
REİS
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 5575
Üye Durumu:

Alıntı HecToR_54 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2008 Saat 15:58
 bilgilerin için teşşekkürler abicim
Gökhan SEMİZ Babasının Oğlu 17/12/1993 0rh(-) '''HERKESE RASTGELE''' Adapazarlı
IP
mehmet ambarli
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 1756
Üye Durumu:

Alıntı mehmet ambarli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2008 Saat 16:12
 bu değerli bilgiler için teşekkür ederim, her şeyi açık şekilde anlatmışsın sinan usta bundan sonra kamışlarımızı alırken bu ince ayrıntılara dikkat edeceğiz kal sağlıcakla, misinan daima gergin olsun.

Mehmet Ambarlıoğlu
1976/A rh+
Bahçelievler/İSTANBUL
IP
mustafa şenol
REİS
REİS
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4366
Üye Durumu:

Alıntı mustafa şenol Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2008 Saat 16:15
 gerçekten güzel bilgiler.sinan kardeşim sağ ol.bilmediğimiz konular.iyi oldu.
6/1/1959 Sarıyerli
her şeyin bir karşılığı vardır.
IP
mehmet17
Kıdemli Balıkçı
Kıdemli Balıkçı
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 5046
Üye Durumu:

Alıntı mehmet17 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasım-2008 Saat 22:17
 Sinan Bey bilgiler için çok teşekkürler.

Bende nacizane 1-2 şey eklemek istiyorum.

Bu sene uzağa atımlarda iyi sonuç almak için
125 YTL lik kamış ile
205 YTL lik makina aldım.
Kamışın bir parçası kırıldı. Motorun ise bir parçası kayboldu. Yoğun araştırmalarım sonucu ek parçanın Türkiyede olmadığını öğrendim. Şu anda toplam 40 YTL lik takımlarımla avlanıyorum. 300 YTL lik yeni göz bebeklerim evde hasta olarak yatıyor.

Benim önerim her ne malzem alıyorsanız, mutlaka yedek parçası varmı diye kontrol edin.Benim gibi üzülmeyin sonra.

Mehmet-1981
ÇANAKKALE
IP
tekin35
REİS
REİS
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4773
Üye Durumu:

Alıntı tekin35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasım-2008 Saat 14:19
 Sevgili Sinan verdiğin bilgiler için teşekkürler.Tabiiki bu bilgilerin yanında atış tekniklerini de bilmenin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Tekin Aşar
İzmir 1962

Denizi görmeyen,denizi özlemez.
IP
karagöz
Usta Balıkçı
Usta Balıkçı
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 1547
Üye Durumu:

Alıntı karagöz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasım-2008 Saat 17:10
 Bir sorum olacak oltayı atarken misinayı nasıl tutmalıyız elimizin pozisyonu nasıl olmalıdır.
Hasan Ertürk
26/3/1982
Msn:hilkat1@mynet.com
BURSA A (rh)+
HAYAT YAŞAYANLAR İÇİN GÜZELDİR...
IP
sığdeniz
Usta Balıkçı
Usta Balıkçı
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 5184
Üye Durumu:

Alıntı sığdeniz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasım-2008 Saat 17:27

çok teşekkürler bu bilgi paylaşımı için

Burç Kocabekir
AB RH+
Beylikdüzü/İstanbul
IP
surfcaster
Platinium
Platinium
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 5063
Üye Durumu:

Alıntı surfcaster Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasım-2008 Saat 00:31
 ilk once atis tekniklerinin en basitinden baslayabilirsiniz
asagidaki videolarda Brighton atis teknigi gosterilmekte
atisi yapan kisinin durusu ve kamisi tutusunu dikkatle takip edin ve ayinsini denemeye calisin

sevgilerle SINAN (surfcaster)

msn: surfcaster@balikta.com
IP
oktagun
Platinium
Platinium
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 577
Üye Durumu:

Alıntı oktagun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasım-2008 Saat 01:48
  Uzak atışlada kullanılan kamış ve makina özellikleri hakkında verdiğin bilgiler  için teşekkürler .Uzak atış için Gökhanın tavsiyesi ile gittiğim yerden aldığım kamış ve makina  ile gerçekten iyi atışlar yapabiliyorum.Önceki atışları ikiye katladım desem yalan olmaz.Fakat at çekte kullandığımdan bir süre sonra iyi yoruluyorum.Demekki bu kamış ile sahte çalışmak doğru değil.2,70lik kamış ile rahat oluyor ama büyük balık düşerse çıkaramaya bilirim korkusu taşıyorum.Selamlar.
http://img411.imageshack.us/img411/6599/171819032007balklar29.jpg   oktay Antakya
1960 B+
IP
ÇAKABEY
Usta Balıkçı
Usta Balıkçı
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4762
Üye Durumu:

Alıntı ÇAKABEY Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasım-2008 Saat 13:13
sinan kardeşim verdiğin teknik bilgiler için teşekürler emeğine sağlık.

IP
SaLih
REİS
REİS
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4824
Üye Durumu:

Alıntı SaLih Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasım-2008 Saat 13:17

Teşekkürler Sinan.

IP
Delit@y
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 1621
Üye Durumu:

Alıntı Delit@y Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasım-2008 Saat 23:06

Ellerine ve emeğine sağlık Sinan teşekkürler. Youtube Türkiye de halen yasaklı başka bir yerden göndermen mümkün mü?

Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.

Muharrem-1973-İstanbul-Hasköy

IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma