LOGO
  Anasayfa   Kayıt Ol      Üye Listesi    Takvim    Arama    Yardım        Skins    Giriş 
Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınEJDER PALAMUT-ÇİNEKOP KARIŞIK Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınAnkara Turnadayım 4-5 Eylül Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınOlta Seçimi Yardım Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınyardımcı olacak ustalar arı... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınSazan İçin Hamur Yapımı Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınMerhaba Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınLÜFER Balığı ve Av Teknikleri Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınDelit@y yine yollarda Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınaşmış bu adam Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınTEKNEDEN VE KARADAN PÜF NOK... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınUn Kurdu Satışı Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınkefal Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınKARIDES SUNI YEM RESIMLERI Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınTanışma... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınTANIŞMA Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayıneskişehirde sazan avı resim... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınSaksılar... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınİZMİR VE CİVARI KİRALIK TEK... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınTanışma Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınizmir-bayraklı aman aman....

Amatör Balıkçılık & Balık Avı
      Kilitli ForumAMATÖR BALIKÇILIK Balık Avı
            Kilitli ForumZıpkınla Balık Avcılığı

Mesaj icon Konu: Saroz dalışları
Sayfa   2 Sonraki >> Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Dreambird
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4688
Üye Durumu:

Alıntı Dreambird Cevaplabullet Konu: Saroz dalışları
    Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 10:49
 Sevgili arkadaşlar hafta sonu sarozda yaptığımız dalışlardan bir kaç kare aktarmak istiyorum sizlere;

Murat KAS-İstanbul (Kastamonu/Şenpazar)
IP
Rıdvan
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 1668
Üye Durumu:

Alıntı Rıdvan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 11:02
 Muratçım deniz altında çekilmiş resimler yokmu?
IP
Dreambird
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Alıntı Dreambird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 11:11
 rıdvan abi deniz altında çekim yapamadım ama en yakın zamanda fotoğraf makineme bir hausing bulabilirsem onuda sizlerle paylaşırım. Bu arada sadece foto ilede bunlar anlatılmaz bizzat yaşanmalı çok keyifli bir dalıştı
IP
Rıdvan
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 1668
Üye Durumu:

Alıntı Rıdvan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 12:10
Orjinalini yazan: Dreambird

rıdvan abi deniz altında çekim yapamadım ama en yakın zamanda fotoğraf makineme bir hausing bulabilirsem onuda sizlerle paylaşırım. Bu arada sadece foto ilede bunlar anlatılmaz bizzat yaşanmalı çok keyifli bir dalıştı

sana katılıyorum kardeşim,ben tüplü dalış yapmadım fakat tv de seyrederken bile mest oluyorum,orası bambaşka bir dünya.paylaşım için teşekkürler Murat.

IP
Delit@y
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 1621
Üye Durumu:

Alıntı Delit@y Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 12:31

Muhteşem fotolar Murat ellerine sağlık.

Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.

Muharrem-1973-İstanbul-Hasköy

IP
Othello
Kıdemli Balıkçı
Kıdemli Balıkçı
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 5446
Üye Durumu:

Alıntı Othello Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 12:42
Çok güzel bir hobi tebrikler arkadaşım paylaşım için sağol
Ekrem Yılmaz 1975 İstanbul
IP
zargana34
REİS
REİS
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4689
Üye Durumu:

Alıntı zargana34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 15:35
 murat bu resımlerdekı yerler tam olarak sarozun neresı oluyo

ERCÜ 1969 İSTANBUL
IP
Dreambird
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Alıntı Dreambird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 16:07
Orjinalini yazan: zargana34

murat bu resımlerdekı yerler tam olarak sarozun neresı oluyo

sarozun mecidiye köyünün yakınları
IP
musti34
REİS
REİS
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4969
Üye Durumu:

Alıntı musti34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 18:19
 Ooooooooo sevgili kardeşim bak yine daldı gitti.
Düşünme bu kadar dalma derinlere Sevgilerle kal Murat

Mustafa Demir
28.02.1965
İstanbul
Kısa Ve Uzun Dönem
Araç Kiralama
www.pratikaraba.com
IP
LuXoR
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 534
Üye Durumu:

Alıntı LuXoR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 18:24
  Murat kardeşim usta zıpkıncı olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsun, seni tebrik ederim...bu yoğunlukta bizleride unutma ama vakit ayır olurmu? ve ayrıca eşkinaları da vurma sakın, onları bize bırak   
IP
Berkant Serdar
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4
Üye Durumu:

Alıntı Berkant Serdar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2009 Saat 22:03
 Murat kardeşim sanki kalemin kırılmış sadece resim var!!!! Ne bileyim o dalış ateşini bize biraz anlatsaydın.
IP
mellifera77
REİS
REİS
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 172
Üye Durumu:

Alıntı mellifera77 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2009 Saat 10:12
Orjinalini yazan: LuXoR

Murat kardeşim usta zıpkıncı olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsun, seni tebrik ederim...bu yoğunlukta bizleride unutma ama vakit ayır olurmu? ve ayrıca eşkinaları da vurma sakın, onları bize bırak   
 eh be gökhanım be scuba dalışla serbest dalış karıştırılırmı birbirine tüplü dalışta balık vurursan oyarlar seni çıkışta direk aforoz yersin brövenide alırlar elinden bu değerli bilgiler içinde ulaşa teşekkür ederiz demeni beklerim hani
IP
Dreambird
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Alıntı Dreambird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2009 Saat 10:24
corvina Murat kardeşim sanki kalemin kırılmış sadece resim var!!!!
 Ne bileyim o dalış ateşini bize biraz anlatsaydın.  

ok hocam yeter ki sen iste;

Sevgili arkadaşlar cuma akşamından çıktığımız yola akşam saat 22:00 gibi teknemizin yanına ulaştık. Tekne sorumlularımızla tanıştıktan sonra pansiyonumuza yerleştik ve yattık, yattık yatmasına ancak nerede uyku ilk deniz dalışının verdiği heyecanla uyku uyumadık. Sabahı zor getirdik neyse ki sabah olduğunda kahvaltımızı yaptık ve 9:30 da teknenin yanına vardıktan sonra teknemiz hereket etti ilk olarak karşı kıyılarda eğitim dalışları yapmak için ilerledik. Karşı kıyıya vardığımızda ekipmanlarımızı kuşandık ve ilk dalışımızı yaptık eğitim dalışı olduğu için pek canlı izleme fırsatımız olmadı maske tahliye, regülatör değiştirme ve çimlenmeyi yaptıktan sonra eğitmenlerimizden aldığımız tam not ile ikinci dalış için teknemize çıktık öğlen yemeğimizi yedik ve başka bir dalış noktasına yola koyulduk. Vardığımızda bu sefer ki dalışımızın keşif dalışı olacağını duyduğumda dünyalar benim olmuştu. Teknenin arkasından suya girdik dalış bilgisayarıma baktığımda suyun sıcaklığı 19 derece idi yüzeyde. İnfilatörümüzden bıraktığımız hava ile yavaş yavaş derinlere inmeye başlamıştık. Sanki bir tüpün içersinde başka bir dünyaya ilerler gibi yavaşça derinlere iniyorduk. Bilgisayarımı tekrar kontrol ettiğimde 30 san. içersinde 7m inmiştik bile birden etrafımda küçük sayılabilecek büyüklükte karagözlerle çevrildiğini gördüm yanımızda bulunan eğitmenimiz birden bıçağını çıkardı! Şaşırmıştım acaba ne yapacaktı?... Zeminde gördüğü bir midyeyi bıçak yardımı ile açtıktan sonra elini ileriye doğru uzatarak bel hizasında sanki hediye veriyor misali balıkların ilginç bir davranışına şahit olmuştum. Onları dışarda iken tuttuğumuzda bizlerden nefret ettiğini sandığım balıkları elimizle denizin altında besliyorduk. Bu görüntüyü sizlere anlatamıyorum çünkü çok garip bir duygu ve görüntü. Konsolumuzda tüpün barına baktığımızda 100 bar olduğunu gördük artık biraz daha derine inmemin zamanı gelmişti palet çırptığımızda bir anda 10 m ye iniverdik. el değmemiş ekin tarlaları arasındaydık sanki. Barbunlar etrafta eşinerek kendilerine yem arıyorlardı. Zamanımız dolmuştu 40 dak. O kadar çabuk geçmişti ki artık çıkma zamanıydı. Teknemize geri döndük ve limana yola çıktık birinci gün yaptığımız iki dalış bizlere dengemizi suyun altında nasıl sağlayacağımızı öğretmişti. İkinci gün artık daha derinlere inmenin zamanı idi, başka bir dalış noktasında atladık teknenin arkasından önümüzde bir tarla daha ilerlemeye başladık tarladan avuç içini andıran bir vadide ilerlerken önümüzde uçurumu andıran bir derinlik ve kaya satıhı belirdi birden tüylerim diken diken olmuştu bilgisayarım 13m yi gösteriyordu eğitmenim aşağı inmemiz gerektiğinin işaretini verdi ve bende uyarak daha aşağıya anmeye başlamıştım rüyalarda gördüğüm ve uçtuğum uçurumdan şimdi yavaşça düşerek iniyordum. Ama sonu karanlık ne olduğu belirsiz etrafımda herhangi bir canlı görmüyordum. Nereye gidiyorduk böyle sonsuzluğa çıkmış gibi ilerliyorduk. Bilgisayarıma baktığımda 24 m ye ulaşmıştık eğitmenimin benim için bir süprizi vardı bizimle birlikte aşağı doğru uzanan kaya satıhında kocaman bir yarık vardı. Eğitmenim ilk olarak kendisi eğildi ve yarığa alttan eğilerek baktı sonra bana el işareti yaparak yaklaşmamı söyledi. Yaklaştım birde ne göreyim kıyıda ya da teknede yakalayamadığım eşkinalar avucumun içerisinde kayanın yarığında 40 ar 50 şer santimlik eşkinalar kaynıyor. El sallayarak uzaklaştık onlardan hemen üstünde kırmızı mercanlar kayalığı gelinlik misali süslemişler ellerimi onlara sürüyor malzemenin ne olduğunu anlamaya çalışıyordu bu cahil beynim. Az ilerisine baktığımızda şansımızın yardımı ile değişik bir balığa rastladık 15-20 cm çapında bir oyuk içerisinde bir balığın bizi takip ettiğini farkettik yaklaştık balığa balığın kafası toriği andıran bir tarzı vardı. Ancak onu torikten ayıran özelliği çenesinin altında bir tel sakal olması idi sadece kafasını görüyor vücudunun tamamını görmek mümkün değildi. 20 cm yaklaştırdım kafamı herhangi bir tepki vermedi elimi yaklaştırdım yine bir tepki vermedi. Onun bu saygısından dolayı bende ona saygı göstererek elimi salladım ve ondan ayrıldım. Bilgisayarım alarm vermeye başlamış 50 bar rezerv havam kalmıştı heyecandan olsa gerek ve ya soğuktan çünkü 24 m de su 14 derece idi. Havamı çabuk tüketmiştim. Tabi eğitmenimi baz alarak söylüyorum. Eğitmenimi uyardım ve yavaşça yukarıya doğru yol almaya başlamıştık 4-5 metre kala kanımızda oluşan gaz haldeki azot gazının bizi etkilememesi için 3-4 dak. bekledik. Sonra yüzeye ve oradanda teknemize çıktık. Dördüncü dalış için bc deki tüpümü tekrar değiştirdim hemen yemeğimi yedim. Ekipmanımı hazırladım. Artık bu son dalıştı keyfini çıkarmalıydım, Öylede yaptım artık ekipmanlarıma uyum sağladığımı farkettim herşeyi daha bilinçli yapıyor dalışın keyfini çıkarıyordum. 4. dalış için başka bir dalış noktasında suya tekrar girdik. 5 m lik bir mağaradan ilerledik ne diyim sanki yeni dalgıç değil hep dalıyormuşum gibi geldi bana mağaradan geçip kumlum bir alana geldiğimizde ilk karşılaştığım bir ahtapot oldu yatıyordu öylece parmağımla dokunduğumda beni sevmemiş olacak ki bana tükürdü  tükürüğü biraz koyuca olacak ki siyahımsı bir görüntü aldı etrafımı neyse dedim, fazla rahatsız etmeden ilerlemeye devam ettim kırmızı bir deniz yıldızı ile karşılaştım. Hepsini kucaklamak istiyor bağrıma basmak istiyordum. Ben artık o imrendiğim belgesellerin içerisine girmiş başrolü bizzat kendim oynuyordum. Süremiz yine çabucak bitmiş  havamız kalmamıştı ve dalışa son verdik, tekne limana girmiş bizler ekipmalarımızı çantalarımıza doldurmuş inmeyi bekliyorduk ne de çabuk bitmişti. Arkadaşlarımızla pansiyona uğrayıp apar topar eşyalarımızı alıp oradan ayrıldık, hayatımda yaşadığım en büyük deneyimi arkamda bırakmıştım. En yakın zamanda tekrar gitmek için şimdi iple çekiyorum. Umuyorum yazılarım sizi sıkmaz Sevgilerimle....

IP
LuXoR
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 534
Üye Durumu:

Alıntı LuXoR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2009 Saat 13:07
Orjinalini yazan: mellifera77

Orjinalini yazan: LuXoR

eh be gökhanım be scuba dalışla serbest dalış karıştırılırmı birbirine tüplü dalışta balık vurursan oyarlar seni çıkışta direk aforoz yersin brövenide alırlar elinden bu değerli bilgiler içinde ulaşa teşekkür ederiz demeni beklerim hani

Ulaşcım bu resimlerden önce Murat ın dalış eğitiminden ve Saroz a gidişinden haberi olan biri olarak karıştırdığımı düşünmene şaşırdım doğrusu, ben Murat ın hedefine göre yazmıştım, konu hangi topiğin altında açılmış bakarsan anlarsın abicim  bu değerli bilgiler için Ulaş a çok teşekkür ederiz    

IP
Dreambird
Diamond
Diamond
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Alıntı Dreambird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayıs-2009 Saat 09:45
 Ulaş a yanlış anlamaya meyil vermeden düzeltmesi için teşekkürler. Evet tüplü dalışlarda zıpkın kullanmak yasak ancak skin dalışta yapan benim için ilk önce gerçek bir dalışın nasıl olduğunu öğrenmem gerekiyordu genelde zıpkın avcılarımız kıyıya pusu kurar burada avlanır benim için gerçek zıpkıncılık açık denizde derin dalışlar yapılarak gerçekleştirilmeli bunun için çalışmalar yapıyorum ve tüplü dalışlarla kendimi daha derinlere adapte etmeye çalışıyorum. Bundan olsa gerek gökhan arkadaşım bunu anlatmak istemiş....
IP
mustafa şenol
REİS
REİS
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 4366
Üye Durumu:

Alıntı mustafa şenol Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayıs-2009 Saat 10:05
 Murat kutlarım.seni.Çoğumuzun yapmak isteyipte yapamadığını yapıyorsun.Ben şahsen kıskandım.Anlatımın dahada imrendirdi.Dilerim bunları resimlendirme imkanınada kavuşursun.Paylaşımının için çok tşk ler.Devamı dileğiyle.selamlar.
6/1/1959 Sarıyerli
her şeyin bir karşılığı vardır.
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma