Gürolcum maşallah resim yönünden baya zengin bir sunum olmuş ama aksiyon yok hani nerde sazanların anlatımı? hocam biraz bu güzel geziden ,gördüğünüz güzelliklerden bahsetsydin çok harika olurdu.
resimler doğa gerçekten çok güzelmiş,paylaşımiçin teşekkürler.
* balikta.com'a Üye olmadığınız için bu linki görmenize izin vermedi! * :
Linki görebilmek için üye olmaniz gerekmektedir.
bu sistemi anlayamadım
anlatırmısınız bu sistemi
,
Bunlar ağaçtan ağaca çekilmiş ipe asılı duran, yedek takımlar. Gittiğim göl dibi çok ağaçlı ve çok takım bırakmaktasın. Mecbur bol yedek yapıyorsun.
Tek iğnleli gezer kurşunlu takım.
Şu an bu sistemide pek sık kullanmıyorum. Aşağıdaki linke tıklarsanız, yeni sistemi görürsünüz.
Her takım için ayrı ayrı şamandıra gerçekten iyi fikir.!!!!
Bunca yıllık balıkçılık hayatımda hiç görmedim.Resimlerde parakeya mantarıyla açmanız da resimler de inandırıcı değil.
Ben galvaniz telle derelerde balık vurarak,Uzun donlarla elle balık tutarak öğrendim bu işleri.
Göllerde pek sevmem balık tutmayı ama inanın dinamitle elektirikle balık otuyla,ceviz kabuğu ile,karpitle olanı da biliyorum.
Resmen paraketa açılmış.Gördüğüm kadarı ile 2-5 adet olta atılmış vaziyette.Ve göl akar su gibi değil Oltayı atarsın beklersin takılacak olsa indiği yerde takılır.Akıntı yok.
Ben sarıkanata gidince 2 kamışla 7-8 hazır takım yaparım yem keser takarım balık başlayınca.
Ama gördüğüm en az 30 takım.Yanlış .Bir şamandıra en az 3 milyon.
Her takım için ayrı ayrı şamandıra gerçekten iyi fikir.!!!!
Bunca yıllık balıkçılık hayatımda hiç görmedim.Resimlerde parakeya mantarıyla açmanız da resimler de inandırıcı değil.
Ben galvaniz telle derelerde balık vurarak,Uzun donlarla elle balık tutarak öğrendim bu işleri.
Göllerde pek sevmem balık tutmayı ama inanın dinamitle elektirikle balık otuyla,ceviz kabuğu ile,karpitle olanı da biliyorum.
Resmen paraketa açılmış.Gördüğüm kadarı ile 2-5 adet olta atılmış vaziyette.Ve göl akar su gibi değil Oltayı atarsın beklersin takılacak olsa indiği yerde takılır.Akıntı yok.
Ben sarıkanata gidince 2 kamışla 7-8 hazır takım yaparım yem keser takarım balık başlayınca.
Ama gördüğüm en az 30 takım.Yanlış .Bir şamandıra en az 3 milyon.
Valla arkadaşım kimsin nesin bilemem. Tatlı su hakkında hemen hemen hiç bir şey bilmediğin ortada. Ne şamandırasından bahsediyosun anlamadım. Parakete demişsin, fotoya iyi bak. Bunca yıllık balıkçılık hayatında bir kerede, tek kanca gezer kurşunlu takımları bir araştır. Sakın bir daha, özellikle bana, parekete gibi takım kullandığımı ima bile etme. Tatlı su avcılığında beni bir çok insan tanır ve böyle bir şey kullandığımı gören duyan bulursan, sana eyvallah diyecem.
Paraketenin de nasıl bir şey olduğunu iyi öğren. Ondan sonra bu resimle mukaeye et .
iç sularımızda 4 olta , her oltaya 4 iğnedir. Ben ise sadece 1 iğne kullanırım. Bana kurallardan lütfen bahsetmeyin.
Daha net gör istersen, o parekete dediğinin her biri bu aşağıdaki resimdeki gibidir. Her biri bir kamışa takılır. Dip balıkçılığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olalım lütfen
istersen görselliği bol olsun aşağıdaki linke tıkla ve videosunu seyret. Biraz bişeyler öğren. Galveniz telle balık vurmayla olmuyor bu işler
Bence de çok güzel bir ortam.Zaten trakyanın o kadar güzel yerleri var ki.
Sadece resimlerde pareketa tarzı bir teknik gördüm.Merak ettim nasıl birşey acaba.
Bildiğim kadarı ile iç sularda 2 olta ve en fazla 2 iğneli olta dışında avlanmak yasak.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Kesinlikle kimseyi eleştirmek gibi bir niyetim yok ama ya doğruyu öğreneceğiz ya da yanlışı.
Öncelikle İsmim İsfendiyar Topçu
Yaşım 50 Kırklarelinde büyüdüm.
Göl balıkçılığından hiç anlamam ve hemen hemen hiç gitmem.İmkanım olursa akarsuda balık tutmaya çalışırım.Genelde deniz balıkçılığı anlayacağınız.
Ben olsam bir arkadaşımla yazışırken bile kimsin nesin diye yazacağıma sonuna kimsiİZ eklerdim.
İstanbul Avcılardayım 0537 601 09 98
Sezon başlayınca ne zaman olsa beklerim.En azından bilmediğim birçok şey öğrenmiş olurum.
Dostum ilk mesajımı iyi okursanız özellikle kimseyi de hedef almadığımı yazdım.Ayrıca göl balıkçılığı konusunda da fazla bilgim olmadığını ve Bildiğim kadarı ile diye de belirttim.
Lakin o resimlerin bana ilk çağrıştırdığı parekata oldu.Keşke resimlerin altına küçük notlarla açıklasaydınız en azından bilmediğimiz konularda birşeyler öğrenirdik.
Balıkçılık ve avcılık yer mekan ve yöresel olarak o kadar farklılıklar yapar ki.Şimdi ben size desem işkembe bağırsak ile hiç balık tuttunuz mu diye bilemeyebilirsiniz.
Gerek avda gerek balıkta hiçbir zaman USTA olunmaz sadece tecrübeli olunur.Her gün size birşeyler öğretir.
Acemi biri her zaman öğrenir.Usta olanlar asla tekniklerinden vazgeçmez.
Ben 3 yıl evveline kadar eşkina avını hiç bilmiyordum.Geçen sene tekenin kurdun canlı kalma şeklini öğrendim.
Sanırım siz de trakyalısınız ve oraları iyi biliyorsunuz..Ben sadece size şöyle söylemek Kırklareli kaznakaya ve kayalı barajlarının yapılmadığı zamanlarda erikler merasından bedre deresine; Kazankaya barajının asıl kaynağı koyva deresi ile kilisebayır deresinden kavaklı ya kadar (Oraları dere iken ) ayak basmadığım yer yoktur.Ama bana deseniz ki gel göle gidelim balığa diye ne yem ne iğne alacağımı bilmem.Göl balıkçılığından anlamadığımı ve sevmediğimi de söylerim her zaman.
Tekrar belirmek isterim ki amacım da sizi eleştirmek değil yanlış yorumlanabilecek (ki ben de öyle anladım) resim veya bilgiler için açıklamanızı önceden yapsaydınız.
Yine de yanlış anlaşılmak hiç anlaşılmamaktan iyidir.
Bence de çok güzel bir ortam.Zaten trakyanın o kadar güzel yerleri var ki.
Sadece resimlerde pareketa tarzı bir teknik gördüm.Merak ettim nasıl birşey acaba.
Bildiğim kadarı ile iç sularda 2 olta ve en fazla 2 iğneli olta dışında avlanmak yasak.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Kesinlikle kimseyi eleştirmek gibi bir niyetim yok ama ya doğruyu öğreneceğiz ya da yanlışı.
Öncelikle İsmim İsfendiyar Topçu
Yaşım 50 Kırklarelinde büyüdüm.
Göl balıkçılığından hiç anlamam ve hemen hemen hiç gitmem.İmkanım olursa akarsuda balık tutmaya çalışırım.Genelde deniz balıkçılığı anlayacağınız.
Ben olsam bir arkadaşımla yazışırken bile kimsin nesin diye yazacağıma sonuna kimsiİZ eklerdim.
İstanbul Avcılardayım 0537 601 09 98
Sezon başlayınca ne zaman olsa beklerim.En azından bilmediğim birçok şey öğrenmiş olurum.
Dostum ilk mesajımı iyi okursanız özellikle kimseyi de hedef almadığımı yazdım.Ayrıca göl balıkçılığı konusunda da fazla bilgim olmadığını ve Bildiğim kadarı ile diye de belirttim.
Lakin o resimlerin bana ilk çağrıştırdığı parekata oldu.Keşke resimlerin altına küçük notlarla açıklasaydınız en azından bilmediğimiz konularda birşeyler öğrenirdik.
Balıkçılık ve avcılık yer mekan ve yöresel olarak o kadar farklılıklar yapar ki.Şimdi ben size desem işkembe bağırsak ile hiç balık tuttunuz mu diye bilemeyebilirsiniz.
Gerek avda gerek balıkta hiçbir zaman USTA olunmaz sadece tecrübeli olunur.Her gün size birşeyler öğretir.
Acemi biri her zaman öğrenir.Usta olanlar asla tekniklerinden vazgeçmez.
Ben 3 yıl evveline kadar eşkina avını hiç bilmiyordum.Geçen sene tekenin kurdun canlı kalma şeklini öğrendim.
Sanırım siz de trakyalısınız ve oraları iyi biliyorsunuz..Ben sadece size şöyle söylemek Kırklareli kaznakaya ve kayalı barajlarının yapılmadığı zamanlarda erikler merasından bedre deresine; Kazankaya barajının asıl kaynağı koyva deresi ile kilisebayır deresinden kavaklı ya kadar (Oraları dere iken ) ayak basmadığım yer yoktur.Ama bana deseniz ki gel göle gidelim balığa diye ne yem ne iğne alacağımı bilmem.Göl balıkçılığından anlamadığımı ve sevmediğimi de söylerim her zaman.
Tekrar belirmek isterim ki amacım da sizi eleştirmek değil yanlış yorumlanabilecek (ki ben de öyle anladım) resim veya bilgiler için açıklamanızı önceden yapsaydınız.
Yine de yanlış anlaşılmak hiç anlaşılmamaktan iyidir.
Saygılar
üstad benim mesajların altına bakarsanız, adım soy adım, doğum tarihim gibi bilgileri göreceksiniz. Ama sizin hiç bir şekilde imzanızda ad yaş gibi emareler yok. Bu yüzden hitap konusunda bana kızmaya hakkınız yok.
Ben kendimden emin olduğum için her hangi bir açıklamaya gerek duymadım. Aklımın ucundan bile geçmedi, resimdekinin pareketeye benzetileceği. Çünkü o tür şeylerle işim olmaz.
50 yaşına kadar gölü sevmemiş biriyseniz, bu yaştan sonrada sevmenin bir manası yok. Denize eşkinaya devam edin.
Benim kızdığım ise, çok emin şekilde ona parekete demeniz. Sizde yalın bir şekilde, " pareketeye benziyor acaba mı ??" diye sorabilirdiniz. Peşin hükümlü olmanın hatası bu kadar muhabbet.
Kolay Gelsin
Gürol abi aman benim derelere de bulaşma sakın, sonra turna katliamların gibi olmasın :)) dere resimleri yabancı gelmedi. yorumsuz ve sanırım balıksız bir av olsa bile o ortamda bulunmanın verdiği huzur yeter de artar bile.
küçük bir atışmaya yol açan fotoya gelince paraketeye benzetilecek gibi değil ama her göz farklıdır göz yanılması olabilir. en az 1 kulaç uzunluk var ve gezer kurşun. bu takımı gönderdiğiniz suda ya vuruş almazsınız ya da en iri sazanları alırsınız diye biliyorum...İsfendiyar abi bu gezer kurşunlu sistem denizde mırmır avında da verimli oluyor tavsiye ederim :)) rastgelsin...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma